Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Most már biztos: új iPodok jövő kedden

2008.09.03. 01:54 - Pók

Címkék: itunes ipod iphone állítólag ipod touch

Let's Rock: ez lett a címe az Apple szokásos őszi iPod-rendezvényének, a dátum pedig szeptember 9-e, kedd – jelenti az Ars Technica. 

Persze az Apple egy szóval sem mondta, hogy ezen a rendezvényen az iPodról lenne szó, ám meglepő lenne, ha nem ez történne. Az utóbbi években mindig szeptemberben jöttek az iPod-frissítések, és a meghívó designja és az esemény neve is egyértelműen erre utal. Mire is számítsunk? Nézzük sorra a különféle pletykákat és találgatásokat!

  • Új iPod nano: Kevin Rose, a Digg néha jól, néha rettenetesen rosszul informált alapítója szerint a nano vissza fog térni a hosszúkás designhoz, és domború képernyője lesz (à la Junoszty). Hát, nem tudjuk… Az iPod mini/nano termékcsoport arról híres, hogy akkor változik meglepő módon és mértékben, amikor épp népszerűsége csúcsán van, és senki sem számít semmi komoly átalakulásra. Mindenesetre keddig senki ne vegyen ilyesmit.
  • Új és/vagy olcsóbb iPod touch: szinte biztos. Az iPod touch kicsit kevésbé vonzó most, hogy az iPhone 3G mindent tud, amit ő, és a vételára is alacsonyabb. Persze sok hónapig kell méregdrága előfizetést fizetni hozzá, de ettől még pszichológiailag olcsóbbnak tűnik telefonmentes kis- vagy nagytestvérénél. Mivel az Apple-ön kívül senki nem tudja, hogy mennyi touch fogy, ezért azt is nehéz lenne megmondani, hogy kell-e változtatni rajta, hogy felpörögjenek az eladások – azaz várható-e árcsökkenés és/vagy bővített funkcionalitás, mint pl. kamera, GPS, hangszóró. Jó lenne. Ilyet se vegyünk keddig, mindenesetre.
  • Új iPhone/iPod touch OS-verzió: a 2.1-es változat készül már régóta, és állítólag (legalábbis a telefonon) végre elhozza a várva várt valós idejű navigációt is. Valószínűleg hallunk majd bejelentést, de nem biztos, hogy már azonnal le is tölthetjük a frissítést. Sok baja van mostanában az Apple-nek a minőségbiztosítással, nem valószínű, hogy megkockáztatnának egy újabb elhamarkodott startot. Mint mindig, az iPhone-felhasználók ingyen, az iPod touch-tulajdonosok pedig egy névleges összegért juthatnak majd hozzá az új verzióhoz.
  • Új iTunes: megint csak Kevin Rose mondta. Ha ő mondja, és úgy van, akkor talán... Mindenesetre idén is felröppent a pletyka, mint egy ideje minden évben (csak ezúttal több részlet említésével), hogy egy fix éves díj (130 dollár) fejében korlátlanul töltögethetünk majd le számokat az iTunes Store-ból, és ezeket csak addig hallgathatjuk Macjeinken és iPodjainkon, amíg az előfizetésünk tart. Mindez persze nem érintené az eddigi és jövőbeli iTunes-vásárlásainkat, azok ettől függetlenül működnének továbbra is. Lehetne spekulálni azon, hogy ez jó ötlet-e, és vajon az Apple valóban meglépi-e – de valószínűleg egyszerűbb várni egy hetet a válaszra.
  • Új laptopok, iMacek, Mac mini, Tablet Mac: valószínűtlen, hogy az Apple ilyen offtopic bejelentéseket tenne e zenével kapcsolatos rendezvényén – erre négy éve nem volt példa. Némelyik Macintosh valóban megérett már minimum egy ráncfelvarrásra, az AppleInsider szerint azonban ez csak a következő hónapokban fog bekövetkezni. Az év végéig számíthatunk (szerintük) komoly laptop- és mini-modellváltásokra, valamint kevésbé komoly iMac- és Mac Pro-fejlesztésekre. Az Almahír véleménye szerint a Tablet Mac csak idő kérdése, de munkatársaink igencsak csodálkoznának, ha januárig bármi is történne ezen a fronton: egyelőre az iPhone, annak eladási adatai, és fejlesztői vannak reflektorfényben, és nem valószínű, hogy az Apple ilyen súlyú bejelentéssel akarná ezekről elterelni a figyelmet még pár hónapig. Persze bizakodni mindig lehet… És kedden mindannyian sokkal okosabbak leszünk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr91645888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása