Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Macre vált az Axel Springer

2008.07.05. 08:04 - Pók

Címkék: mac apple piac

Az Axel Springer AG öt év alatt Apple márkájúra cseréli az összes számítógépét, azaz a laptopokat, asztali gépeket és "hordozható készülékeket" is, jelentette be Mathias Döpfner, a cég vezérigazgatója pénteken a dolgozóinak szánt YouTube-üzenetben (lásd lejjebb). Az Axel Springer ezzel az Apple legnagyobb európai ügyfelévé válik (világszerte második lesz a Google mögött).

Döpfner az alábbi négy okot sorolta fel a váltás indoklására:

  1. Hagyományosan az Apple jelenti a legjobb megoldást a kreatív, különösen vizuális tervezési tevékenységek számára.
  2. Az Apple-gépeket könnyebb használni, mint "az összes többit"; a felhasználót helyezik előtérbe, nem a számítógépet.
  3. Az Apple gyártja a legszebb számítógépeket. Ugyan Döpfner elismeri, hogy ez szubjektív dolog, de talán "mindenki szívesebben megy reggel dolgozni, ha egy Apple-laptop várja az asztalán".
  4. A csere pénzügyileg is megéri a vállalatnak: a gépek beszerzése és fenntartása is olcsóbb lesz "az eddigi megoldásnál".

A több mint 60 éve alapított Axel Springer AG a cég honlapja szerint Németországon kívül több mint 30 európai országban van jelen, 170 újságot ad ki (a legjelentősebbek a Die Welt és a Bild), és 2007-ben 2578 millió eurós bevételt, valamint 422 milliós nyereséget ért el. Összesen kb. 10 ezer alkalmazott dolgozik náluk. Magyarország egyik legnagyobb lapkiadójaként 109 kiadvánnyal és egyéb impozáns adatokkal büszkélkedhet

[Almahír-kommentár] Egy ilyen tranzakció talán segíthet eloszlatni azt a régi hiedelmet, hogy az Apple-számítógépek nem megfelelőek az üzleti világ számára; és különösen azt, hogy nem jelentenek költséghatékony megoldást. A vállalati informatikusok régóta ódzkodnak a Macintoshoktól, ám mára érveik nagy része nem állja meg a helyét. Az utóbbi tíz évben a Mac Unix-alapú, stabil, biztonságos rendszerré érett, és közhelyszámba menően kevés fenntartást igényel (gondoljunk csak a vírusok szinte teljes hiányára), ami még a néha valóban magasabb vételárat is bőven ellensúlyozza. Egy mai Macintosh árban nem tér el lényegesen egy hasonló kategóriájú Windows-rendszertől – csupán az alsó, pár száz eurós árkategória teljes hiánya jelenthet problémát egyes vásárlók számára. Ugyanakkor érdekes lesz megfigyelni, hogy az Apple által forgalmazott szervertechnológiák mennyire lesznek versenyképesek a Microsoft piacvezető megoldásaival (pl. Exchange) szemben. Árban bizonyosan (a teljes szolgáltatást nyújtó Mac OS X Server licensze ingyen jár minden Xserve szerverhez, míg az Exchange ára igen borsos), de érettségben még valószínűleg van hová fejlődniük. 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr99554157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radic 2008.07.09. 11:27:48

persze. ha tényleg dolgozni akarok, jobban járok ha macet használok. többedik macemet fogyasztom, de a lefagyás jelenségét évek óta szinte csak hírből ismerem. és amúgy is: MINDEN kényelmesebb rajtuk mint egy windows-os pc-n.
süti beállítások módosítása