Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Felmérés: az Apple a legkeresettebb számítógépmárka ma Amerikában

2008.08.29. 17:30 - Pók

Címkék: mac apple amerika piac hp dell

A Macworld angliai(?) kiadása közölte a hírt: a ChangeWave piackutató cég négyezer amerikai számítógép-felhasználó megkérdezésével készült felmérése szerint "azon válaszadók közül, akik a következő 90 napban számítógépet vásárolnak", 32% Macintosht tervez venni. A Dell e hónapban a második helyre szorult, 28%-kal. Július óta egyedül az Apple volt képes mind az asztali számítógépek, mind a laptopok körében növelni a "tervezett" vásárlói részesedését.

Paul Carton, a ChangeWave kutatási igazgatója szerint az Apple ezzel elfogadottság tekintetében tartósan bekerült az olyan márkák közé, mint a Dell vagy a HP. (Persze a Windows-alapú számítógépek összesítve messze megelőzik az Apple piaci részesedését.)

Carton a növekedést részben az iPhone-nal magyarázza: a telefon tavalyi megjelenésével egy időben 6,5 százalékpontos ugrás volt tapasztalható a Macintosh tervezett eladásaiban.

A piackutató szerint a másik ok a Mac-felhasználók általános elégedettsége: a cég augusztusi felmérése kimutatta, hogy az elmúlt 90 napban Macintosht vásárló felhasználók 81%-a volt "nagyon elégedett" az új gépével. Összehasonlításként a Dell esetében ez az arány 58%, a HP-nál 57%, az Acernél 53%, míg a Lenovónál mindössze 48%.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr25639807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása