Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Idén sem lesz új Mac az év utolsó hat hetében

2008.11.04. 19:34 - Pók

Címkék: hardver imac mac mini

Pár embert sokkolt a hír: az Apple bejelentette, hogy idén már nem mutat be új hardvert. Pontosabban: "A termékpalettánk nem fog változni karácsonyig." Még pontosabban: "Az ünnepi csapatösszeállításunkat lefixáltuk." Na jó, még pontosabban: "Our holiday line-up is set."

Nem lennének PR-osok, ha normálisan fogalmaznának.

Az Almahír is nagyon szeret utólag okosnak mutatkozni, ezért rögtön kommentálnánk is a hírt: naná! A karácsonyra (hanukára, kwanzaára) való bevásárlás szezonja már megkezdődött, ezért butaság lenne most előrukkolni valamivel. Ugyan egyesek rebesgettek novemberi iMac- és Mac mini-frissítéseket, de ezeknek mostanában kellett volna megtörténniük (repül az idő), hiszen november második hetén túl nem nagyon szokott az Apple már semmi új hardvert kihozni. Utoljára 2003-ban csinált ilyet, amikor november 18-án új iMac és Power Macintosh gépeket jelentett be.

Sebaj, ennyivel több marad a januári Macworld Expóra. Addig meg nyilván elég iMac és mini fogy ahhoz a régiből is, hogy ne kelljen még újabb, vonzóbb modellre lecserélni őket. De vajon miért volt szükség erre a bejelentésre? Talán csak nem mutatkozott egy kis visszaesés a keresletben, amit az Apple azzal akar ellensúlyozni, hogy legalább azoknak a pletykáknak a méregfogát kihúzza, amik esetleg némi várakozásra késztetnék a potenciális vásárlókat?!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr7749911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása