Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Új iPod touch szeptemberben?

2008.06.18. 18:15 - Pók

Címkék: apple piac állítólag ipod touch

Az AppleInsider Ben Reitzes tőzsdei elemzőre hivatkozva azt állítja, hogy az iPod touch a (közelgő modellváltásra utaló) hiánycikké válás első jeleit kezdi mutatni: az Apple online boltjában 1-2 nap várakozási idő tapasztalható, míg a Best Buy üzleteiben csökkentek az Apple "telefon nélküli iPhone-jának" a raktárkészletei.

Az előbbi trend megmagyarázható az Apple új diákakciójával (minden amerikai iskolás, aki Macintosht vásárol a következő hetekben, effektíve ingyen iPod toucht kap hozzá), ám az elemző szerint a Best Buy esetében ez nem lehet a csökkent készletek kiváltó oka (ugyanis két különböző modellről van szó). Reitzes úgy véli, hogy az alig 199 dolláros iPhone mellett kevésbé tűnik vonzónak a jóval kisebb tudású, ám minimum másfélszer drágább iPod touch, ezért az Apple hamarosan változtatni fog a terméken (vagy legalábbis "átpozícionálja" azt), valószínűleg szeptemberig.


Reitzes cége, a Lehman Brothers korábban 9,5 millió eladott iPoddal számolt a tavaszi negyedévre, az elemző szerint ezt az Apple akár meg is haladhatja, miután az Apple-féle MP3-lejátszók eladásai kétszázalékos növekedést mutattak a tavalyi évhez képest. Ez azonban nem annyira fényes, mivel az MP3-lejátszók piaca ugyanezen idő alatt 12%-kal növekedett, azaz az Apple pozíciói romlottak.

Az Almahír úgy véli, hogy az Apple igen radikális eszközökhöz szokott nyúlni az iPod piaci pozíciójának védelmében: árcsökkenések és/vagy teljesítmény-növekedések várhatók, és nem csodálkoznánk néhány jelentős modellváltáson sem. Az Apple népszerűsége csúcsán váltotta le az iPod mini modellt a sokkal kisebb, flashmemóriás nanóra, amit aztán kétszer is megváltoztatott: egyéves korában alumíniumborítással ruházta fel, majd pontosan egy év múlva teljesen új formával és videólejátszásra is alkalmas, nagyobb képernyővel látta el.

Az iPod nano harmadik (és az iPod touch első) születésnapja egyébként idén szeptemberben lesz esedékes...

A toucht mellesleg mi továbbra is jó vételnek tartjuk, hiszen nem jár hozzá kétéves szerződés, aminek során a készülék árának sokszorosát kellene kifizetni. Kérdés, hogy a piac (és az Apple) hasonlóan gondolja-e.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr55527658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása