Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Elemzői találgatás: feltöltőkártyás iPhone-ok "több mint" 600 dollárért

2008.06.24. 03:22 - Pók

Címkék: piac árak iphone állítólag

Amióta a pletykaoldalaknak nagyjából leáldozott, korunk új pletykahuszár hősei a tőzsdei elemzők lettek: ők szolgáltatják a különböző névtelen forrásokra (és persze saját találgatásukra) alapozott napi Apple-pletykamennyiség nagy részét a hírekre éhes rajongótábornak.

Ugye a Think Secretet nagyjából bezáratta (lefizette?) az Apple; a MacOSRumors.com mára rossz viccé vált; a MacRumors.com pedig mások sztorijait hasznosítja újra (de azt egész jól). Az AppleInsider tartja még magát, mai elemzőnket is ők idézik: Gene Munster (a Piper Jaffray színeiben) azt állítja, hogy az iPhone 3G célközönségének 53%-át adják ki azok, akik nem szeretnének előfizetői szerződést kötni, ezért feltöltőkártyás telefont vennének. Viszont Munster becslése szerint a feltöltőkártyás iPhone 3G ára "600 dollárnál is több lesz". 

Az AppleInsider szerint egyes befeketők ezt úgy értelmezték, hogy a potenciális iPhone-vásárlók több mint fele fog ezzel az árral szembesülni (és így nyilván más cég más termékét választani), ezért Munster igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy ez valójában csak 15%-ot, és minden tíz eladott telefon közül egyet fog jelenteni. 

Azaz: a potenciális vásárlók 53%-a akar feltöltőkártyás telefont venni; de az iPhone-vásárlóknak csak a 15%-a? És ebből is csak 10% fog ténylegesen vásárolni? Esetleg a 15%-nyi felhasználó fog osztozni a 10%-nyi telefonon? (Hárman verekszenek majd két készüléken?) Mindenesetre az AppleInsider-írás nyelvezete nem kifejezetten világos.

Munster jóslata szerint az iPhone a jövő év végére a globális okostelefonpiac 17%-át fogja birtokolni; ez az arány jelenleg 7%, de Észak-Amerikában 20%, ezért az elemző szerint simán összejöhet a 17.

Meglátjuk, mint ahogy a feltöltőkártyás iPhone árát is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr61536281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása