Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

A Safari elbújhat: itt a Firefox 3

2008.06.18. 02:09 - Pók

Címkék: firefox web mozilla

Kedden megjelent a Firefox böngésző 3.0-s verziója, ami szerkesztőbizottságunk (furán) egybehangzó véleménye szerint igazán komoly konkurenciát támaszt az Apple saját böngészőjének, a Safarinak, olyannyira, hogy könnyen lehet, hamarosan az lesz az alapértelmezett böngésző az Almahír irodájában.

A Firefox eddig is hasznos választás volt olyan esetekben, amikor pl. egy weboldal fejlesztői eléggé el nem ítélhető módon megfeledkeztek a Safariról, bár cserébe el kellett viselni a Macintoshtól idegen kezelői felületet és egyéb hiányosságokat. Ez a múlté: mostantól önmagáért is érdemes lesz használni a Mozilla böngészőjét.

A hármas verzió gyorsabb, Mac-szerűbb, barátságosabb és sokkal, de sokkal okosabb elődjénél, valóságos élvezet használni. Kiváló, magyar nyelven is elérhető weboldalán részletesen bemutatja az ezernyi újításai közül a legérdekesebbeket, érdemes itt csemegézni, és (természetesen ingyen) letölteni a böngészőt magát is.

Még kitérhetnénk a kedvenc szolgáltatásainkra (a bétaverziókat már jó ideje használjuk, ezért van kialakult véleményünk), de csak egyet említenénk meg: az intelligens címsort, ami az előzményekből és a könyvjelzőkből egyaránt mutat részletes találatokat, miközben a címsorba gépelünk, így sokkal könnyebben találhatunk és nyithatunk meg olyan oldalakat, ahol már jártunk, még ha nem is emlékszünk a pontos címükre. Ezt látni kell ahhoz, hogy az ember kellőképpen értékelni tudja.

De be is fejeznénk a böngésző túlzottnak ható dícséretét, mielőtt kitudódik: az Almahír 10%-os részesedést kap minden letöltött Firefox fogyasztói árából.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr81526508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása