Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Ki lesz az új Steve Jobs?

2008.06.25. 02:19 - Pók

Címkék: apple vélemény steve jobs

A Fortune felteszi a megkerülhetetlen kérdést: ki lesz Jobs utódja, ha az Apple karizmatikus vezére (bármilyen okból) megszűnik az Apple karizmatikus vezérének lenni? Philip Elmer-DeWitt újságíró végigmegy az Apple-felsővezetők listáján, a (szerinte) legvalószínűbb Tim Cooktól lefelé haladva hatodik helyezett Jonathan Ive-ig.

Természetesen nekünk is van véleményünk, de mivel időnk annál kevesebb, ezért koncentráljunk e hat emberre mi is!

 

Timothy D. Cook
Operatív igazgató (Chief Operations Officer)

Almahír: Baromság. Elmer-DeWitt (és sok ember) szerint ő a legesélyesebb, mert már ma is nagyjából ő intéz mindent a cégnél, és Steve Jobs 2004-es műtétje idején hivatalosan ő vette át az irányítást. Mi akkor a baj? Hát az, hogy ez az ember pontosan erre alkalmas. Működtetni a dolgokat, illetve tartani a frontot, amíg a főnök távol van. Ideális és örök második ember, szürke eminenciás. De mint Jobs-utód? Ugyan már. A második mondata után elaludna a közönség. És vajon milyen egetrengető ötletei lehetnek? Íme a tinédzserek új kedvence, az Apple-féle raktárkészlet-nyilvántartó berendezés!

 

Tony Fadell
Az iPod részlegért felelős első elnökhelyettes (Senior Vice President, iPod Division)

Almahír: Kicsoda?! Oké, ő kilincselt az iPod ötletével az Apple-nél, és nagyon sokra vitte, sőt valami névtelen blogger szerint biztosan ő lenne Jobs jelöltje. És?! Hallott róla már valaki? 16 600 Google-találattal mit akarnak ezzel a szerencsétlennel?! Ne vicceljünk már. Különben is, nemrég még festett szőke volt.

 

Ron Johnson
A kiskereskedelemért felelős első elnökhelyettes (Senior Vice President, Retail)

Almahír: Beindította az Apple Store-hálózatot, erre a célra vette fel Jobs annak idején. Sikeres lett, persze, de… Most komolyan a boltosnak kellene vezetnie a Szilíciumvölgy egyik leginnovatívabb hardver-, szoftver- és médiacégét?!

  

Philip W. Schiller
A nemzetközi termékmarketingért felelős első elnökhelyettes (Senior Vice President, Worldwide Product Marketing)

Almahír: Szerethető, mackós figura, mindenki ismeri. Oké, a marketing komoly és fontos dolog, de vajon tudja valaki, hogy Phil mit csinál azon kívül, hogy tágra nyílt szemekkel belemondja a kamerába: "És ez… a leggyorsabb Mac… amit valaha árultunk!!!"? Naná, majd kicsit lassabb a tavalyinál. Egyébként meg Isten mentsen attól, hogy egy marketinges legyen a nagyfőnök.

 

Scott Forstall
Az iPhone szoftveréért felelős első elnökhelyettes (Senior Vice President, iPhone Software)

Almahír: Ő lesz az. Halál komolyan. Fiatal, dinamikus, karizmatikus, okos. Ugye logikus, hogy Jobsnál ne legyen öregebb az utódjelöltje?! (Na jó, a többiek sem sokkal öregebbek, de csak Scottnak van igazán kölyökképe.) Ennek ellenére Scott régi veterán, a NeXT-től jött, az OS X elődjén dolgozott, majd a Leopard csapatát vezette. Most pedig a pillanatnyilag legfontosabb Apple-termék legfontosabb részéért felel. Beszélni, szerepelni is jól tud, újabban a bemutatók sztárja. Ráadásul állítólag nagyítóval nézi az iPhone szoftverét, és pixelenként köt bele, ami biztató jel: Jobsot is mindenki ilyennek képzeli.

 

Jonathan Ive
Az ipari formatervezésért felelős első elnökhelyettes (Senior Vice President, Industrial Design)

Almahír: Na, őt is divat még emlegetni. Ő tervezte azt a sok szép kütyüt! Rengeteg díjat nyert! És az Apple-nél a tervezés a legfontosabb! Nos, nem az. Nagyon fontos, ezért is csináltak első elnökhelyettest egy tervezőből. Sokra vitte, reméljük, ezzel megelégszik, tudniillik Jonnie számára itt ér véget a ranglétra. Na nehogy már ez a halk szavú vécétervező irányítsa az Apple-t…! Még egy díjat sem mer átvenni, azt is Jobs csinálta helyette.

   * * *

Még komolyabbra fordítva a szót: egyáltalán nem biztos, hogy Steve Jobsot pótolni akarná az Apple. Lehet, hogy ilyen egyszemélyi, karizmatikus vezetője soha többet nem lesz a cégnek, és az is lehet, hogy ennek ellenére semmi komoly baj nem lesz Jobs távozásakor. Bármelyik elnökhelyettest hallgatva kicsit az az ember érzése, mintha magát Jobsot hallaná: az öreg valószínűleg nem akármilyen agymosást végezhetett a birodalmában. És ez jó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr84538148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása