Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Ötmilliárd eladott zeneszámnál tart az iTunes Store

2008.06.19. 16:55 - Pók

Címkék: itunes piac

Az Apple ma bejelentette, hogy az iTunes Store eddig ötmilliárd zeneszámot adott el.  "Amerika egyes számú zeneforgalmazója" egyben a legnagyobb, nyolcmilliós zenei katalógussal is büszkélkedhet. A sajtóközlemény szerint emellett napi ötvenezren töltenek le vásárolt vagy kölcsönzött videókat, és ezzel az iTunes a "világ legnépszerűbb online filmáruháza is egyben", írja az AppleInsider. A weboldal megemlíti, hogy az iTunes több mint 20 000 tévésorozat-epizódot és kétezer mozifilmet árul, ebből kb. 350-et HD-minőségben.

Az AppleInsider szerint a filmek között megtalálhatók a legnagyobb hollywoodi stúdiók (a 20th Century Fox, a Walt Disney, a Warner Bros., a Paramount, a Universal Studios Home Entertainment, a Sony Pictures Entertainment, a Metro-Goldwyn-Mayer, a Lionsgate és a New Line Cinema) alkotásai.

Ahol a szolgáltatás elérhető (azaz Amerikában, és újabban, kezdetleges jelleggel Nagy-Britanniában), a felhasználók Macintosh és Windows alatt nézhetik meg a vásárolt és kölcsönzött filmeket, illetve minden ma árult iPodon (gondolom, a shuffle kivételével — a szerk.), és az Apple TV segítségével modernebb tévékészülékeken is. Az iTunes Store a DVD-megjelenéssel egy napon kezdi el árulni az új filmeket Amerikában, írja az AppleInsider.

A Wikipédia adatai szerint az iTunes Store 2003. áprilisában nyílt meg, és azóta a világszerte online eladott zeneszámok 70%-áért felelős. A bolt első évben 70 millió zeneszámot adott el, 2006. februárjára ez a szám egymilliárdra növekedett, 2007. július végére pedig hárommilliárdra. Idén áprilisban előzte meg a Wal-Martot az USA legnagyobb zeneárusító cége címéért folyó versenyben.

Az első európai iTunes Store-ok 2004-ben jelentek meg, majd 2005-re kiterjedtek az egész akkori eurózónára. Az eurót azóta átvett tagállamok (Szlovénia, Ciprus és Málta) még mindig nem rendelkeznek saját iTunes bolttal, akárcsak az eurózónán (vagy az EU-n) kívüli európai államok, kivéve  Nagy-Britanniát (ahol nincs használatban az euró) és Norvégiát, illetve Svájcot (amik nem EU-tagok), mégis van iTunes boltjuk.

Nekünk természetesen nincs.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr60529440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása