Almahír

Hírek az Apple háza tájáról, olyasvalakitől, akinek azért halvány fogalma van a dolgokról.

Címkék

BeszéljükMac

Nincs megjeleníthető elem

MacNN

Nincs megjeleníthető elem

Daring Fireball

Nincs megjeleníthető elem

Ars Technica Infinte Loop

Nincs megjeleníthető elem

AppleInsider

Nincs megjeleníthető elem

Hihetetlenül élethű kockapóker-program az iPhone-ra

2008.07.11. 07:11 - Pók

Címkék: iphone technológia iphone alkalmazások

A MotionX nevű kockapókerjátékot a Gizmodo szúrta ki. Európában 4 euró lesz az ára ennek az igazi gyöngyszemnek, aminek az az igazi különlegessége, hogy a kockadobást a (mozgásérzékelőkkel rendelkező) telefon rázásával szimulálhatjuk, nagyon élethűen. (A Gizmodo oldalán videót is láthatunk erről. Tényleg lenyűgöző.)

A játék fejlesztője a Fullpower nevű, állítólag öt éve titokban kutatgató-fejlesztgető cég. A vállalat célja, hogy különféle érzékelőkből érkező adatokat (mozgás, fényhang, kép, GPS, nyomás, szívverés stb.) dolgozzon fel igazán intelligens módon: pl. a mozgásérzékelőkből jövő jelekből olyan dolgokra következtet, hogy pl. a készülék zsebben, kézben vagy autóban van-e.

A Gizmodo szerint a játék csak a jéghegy csúcsa; a Fullpower által fejlesztett technológiák számtalan készülékben, számtalan alkalmazásban visszaköszönnek majd.

Természetesen az iPhone ideális platform mindehhez, három mozgásérérzékelőjével, kamerájával, mikrofonjával és GPS antennájával (utóbbi csak a 3G-s modellben).

Izgalmas időket élünk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://almahir.blog.hu/api/trackback/id/tr46563139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leon, a proli 2008.08.10. 01:08:16

kurva jó kis játék ez, de miután az összes gyémántot begyűjtöttem (még a 2 millió pontosat is), el sem indítottam többet. de tényleg gyönyörű.
süti beállítások módosítása